محل تبلیغات شما
http://www.sibtayn.com/fa/images/stories/icons/22.gifhttp://www.sibtayn.com/fa/images/stories/icons/22.gifhttp://www.sibtayn.com/fa/images/stories/icons/22.gifhttp://www.sibtayn.com/fa/images/stories/icons/22.gifhttp://www.sibtayn.com/fa/images/stories/icons/22.gif

مشکلات دارویی

با عنایت به اینکه بسیاری از مطالب بهعلت عدم اطلاع کافی از طرف برخی خوانندگان  وبلاگ به عنوان اتهام مطرح گردیده است، هموارهبه صورت علامت سوالی در ذهن جمع کثیری از مردم بوده است، فرصت پیش آمده را به فالنیک گرفته تا شاید از این طریق بتوانم پاسخی به سوال های به حق مردم شریف وغیرتمند بلوچ داشته باشم.

الف) عنوان مطلب نادرست می باشد: در حال حاضردر شهرستان چابهار حداقل یازده داروخانه به شرح ذیل مشغول فعالیت هستند کهطبق ضوابط دانشگاه علوم پزشکی نظارت و به تمامی شهروندان سرویس دهی می نمایند.

1) داروخانه شبانه روزی  شفا:داروخانه ی مذکور طرف قرارداد با تمامی ارگان ها و بیمه ها بوده و به صورت 24ساعته به تمامی بیماران سرویس دهی می نماید.و از داروخانه های قدیمی این شهرستانبه شمار می رود.

2) داروخانه رازی (دکتر پور کدخدائی):قدیمی ترین داروخانه سطح شهر چابهار که پس از چند بار تعطیل شدن با مدیریتی جدید دوباره دایر و درحال ارائه سرویس دهی به بیماران و مردم شریف شهرستان می باشد.

3) داروخانه حکیم: از 5 سال پیش باساختمان پزشکان خیام شروع به کار نموده است و در حال حاضر به دلیل واقع شدن درساختمان مذکور شاهد مراجعین بیشتری نسبت به داروخانه رازی می باشد.

4) داروخانه شبانهروزی کریم زاده : واقع در خیابان خیام، رو به روی بنیاد مسکنو شهرسازی

5) داروخانه درمانگاه سیدالشهدا واقع درخیابان امام خمینی ،نرسیده به مسجد امام حسین (ع)

6)داروخانه مکران جنب بیمارستان سینا ابتدای خیابان خیام

7) داروخانه درمانگاه تامین اجتماعی

8) داروخانه دکتر قاسم لو :واقع دربیمارستان امام علی (ع)

9) داروخانه دکتر رضاییان واقع در گلشهر جنب مجتمع گلبهار

10) داروخانه دکتر صادقی واقع در پاساژ دوستخواه جنب سینما قدیم

11)داروخانه دکتر محقق واقع در خیابان توحید نرسیده به پمپ بنزین شیلات

12)داروخانه سینا خیابان امام خمینی رو به روی کلینیک تخصصی سینا

ب) داروخانه ی شبانه روزی: لازم به یادآوریاست که در حال حاضر هیچ گونه مرکز درمانی و یا مطب شبانه روزی در سطح شهر دایر نمیباشد و داروخانه های موجود بجز داروخانه های شبانه روزی، شهر نیز به تبع آن تامادامی که تمامی بیماران و همشهریان مراجعه کننده به مراکز درمانی و مطب های سطحشهر داروهای خود را تهیه نمایند باز می باشند.( حداکثر تا ساعت21) و پس از آن تنهامرکز درمانی که در شب باز است اورژانس بیمارستان امام علی (ع) می باشد و داروهایمورد نیاز بیماران نیز در داروخانه ی نیمه شبانه روزیدکتر قاسم لو که واقع در خود بیمارستان است موجود،و ارائه می گردد.

باز بودن داروخانه ها در خارجاز ساعاتی که مراکز درمانی در شهر مشغول فعالیت هستند تنها باعث اصرار افرادناآگاه به خوددرمانی می گردد که یکی از بزرگترین مشکلات فرهنگی مردم ایران در خصوصمصرف دارو می باشد.

ج) نحوه ی ارائه ی مشاوره به بیماران: نحوهی ارائه دارو در داروخانه های سطح شهرستان مشابه تمامی داروخانه های کشور است واینجانب نیز با نظر برخی خوانندگان (بخش نظرات یا ارتباط با ما) در این خصوص کاملاموافقم که سیستم ارائه دارو در هیچکدام از داروخانه های کشور مناسب نمی باشد. درکشور های پیشرفته همچون آمریکا و کانادا و . دارو نه به صورت نسخه که به صورتآنلاین (اینترنتی) توسط پزشک در پرونده ی هر بیمار ثبت می گردد و پس ازمراجعه ی هر بیمار به داروخانه، دکتر داروساز علاوه بر نسخه ی جدید بیمار از سابقهی بیماری و مصرف سایر داروهای بیمار نیز مطلع می گردد و قادر است ضمن بررسیتداخلات احتمالی و مشاوره با پزشک بهترین دستورات ممکن را به بیمار به صورت شفاهیو ثبت روی جعبه دارو ارائه نماید. لازم به ذکر است که هزینه ی این عمل برای هر قلمدارو مبلغی در حدود سه تا پنج دلار است (در حدود دلار برای یک نسخه چهار قلمیمعادل 35000 تومان.) و به دلیل داشتن سیستم بیمه های پویا در این کشورها تمامی اینمبالغ توسط بیمه پرداخت می گردد. اینجانب آرزو می نمایم تا در ایران نیز با پیشرفتخدمات آنلاین و احساس تعهد بیشتر سیستم های بیمه ای ( بسیار ناقص) به سلامتبیماران این امر محقق گردد. یادآوری می گردد که هزینه ی مشاوره برای نسخه ها (گاهیبا بیش از ده قلم) حداکثر مبلغ 1350 تومان می باشد که متاسفانه بیمه های کشور ازپرداخت همین مبلغ بسیار ناچیز هم شانه خالی می نمایند. امید است وزارت بهداشت باتوجه به طرح کارآمدی در خصوص ارائه بهتر دارو به بیماران زمینه های اجرای هرچهبهتر آن را در سراسر کشور فراهم آورد.

د) محاسبه بیمه ای اقلام دارویی:  متاسفانه همانگونه که عنوان گردید سیستم بیمه یدرمانی در ایران بسیار ناکارآمد و ضعیف می باشد و بسیاری از داروهای خارجی و حتیداخلی از تعهدات بیمه خارج است. اینجانب ضمن موافقت با بسیاری از بیماران وخوانندگان در خصوص بودن این نقص در سیستم ارائه دارو، عنوان می دارم که این امراصلا سلیقه ای نیست و هیچ داروخانه ای نمی تواند به سلیقه ی خود دارویی را بیمه ویا خارج از بیمه محاسبه نماید. تمامی نسخه ها به صورت کامپیوتری ثبت می گردد وقوانین مربوطه به صورت آنلاین در برنامه ی ثبت دارو هر هفته به روز رسانی می شود.امیدوارم روزی شاهد بهتر شدن خدمات این شرکت ها در ایران باشیم

ه) قیمت داروها: قیمت دارو نیز از مواردیاست که فقط توسط مراجع قانونی تعیین می شود و به صورت لحظه ای در سیستم کامپیوتریداروخانه ها در هر هفته به روز رسانی می گردد. این قیمت در سراسر کشور یکسان است.قیمت هر قلم دارو در سال به طور متوسط یک تا سه نوبت افزایش می یابد. از آنجا کهبرخلاف اجناسی که مثلا در سوپرمارکت ها با تاریخ انقضا حداکثر شش ماهه عرضه می شودتاریخ انقضا داروها بین سه تا پنج سال می باشد. و مثلا یک نمونه قرص با تاریخانقضا پنج ساله ممکن است پس از دوسال از زمان ساخت توسط شرکت های دولتی پخش داروبه داروخانه ها ارسال گردد، در حالی که قیمت ثبت شده روی جلد دارو مربوط به دو سالپیش می باشد. حال آنکه در این مدت حداقل دوبار این دارو افزایش قیمت داشته است.اینجانب از نگارنده نامه و تمامی همشهریان عزیز که شبهه ای در این خصوص دارند.دعوت می نمایم در خصوص قیمت هر دارویی که سوال دارند مطرح نمایند تا مدارک مربوطهبه استحضار و رؤیت ایشان رسانده شود.( تمامی فاکتورهایشرکت های دارویی دارای قیمت خرید و قیمت فروش برای هر دارو می باشند.)

و) فضای داروخانه: همشهریانی که به سایرداروخانه های استان همچون داروخانه های سرباز،ایرانشهر،وزاهدان مراجعه نموده اندگواهی می نمایند که برخی داروخانه های سطح شهرستانها از نظر ظاهری و فضای فیزیکیاز بسیاری از این مراکز مناسب تر و بزرگتر می باشند. ولی از آنجا که این جانب نیزهمچون همشهریان کمال گرا می باشم. فضای موجود را کافی نمی دانم و از این که درهنگام همه گیری بعضی از بیماری ها در ساعاتی از روز شاهد ازدحام مریض در داروخانههستم خوشحال نمی باشم.( البته این در حالی است که داروخانه ی شبانه روزی دکتر کریمزاده در اغلب ساعات روز خلوت است و بیماران حاضر به پیمودن راه کوتاه بین دوداروخانه(رازی ،وشبانه روزی دکتر کریم زاده نیستند.) و تنها راه حل این مشکل راایجاد مرکز درمانی دیگری شامل مطب پزشک و ساختمان پزشکان می دانم.

ز) نظارت بر داروخانه: جهت استحضارهمشهریان عزیز چابهار، تمامی داروخانه ها مورد بازرسی سرزده ی بازرسان محترم ادارهبازرگانی، واحد نظارت بر داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و معاونت غذا و دارواستان حداقل چند بار در سال مورد ارزیابی قرار می گیرند. علاوه بر این ها بازرسانمحترم شبکه ی بهداشت شهرستان نیز هر هفته بدون اطلاع قبلی از این مراکز بازرسی بهعمل می آورند. همچنین سایر نهادهای مرتبط نیز دارای بازرسان ویژه ای هستند کهسالانه چندین بار از داروخانه های استان بازدید می نمایند. لازم به ذکر است کهسختگیری به داروخانه ها بسیار بیشتر از سایر فروشگاه های سطح شهر بوده به گونه ایکه تمامی وسایل موجود در داروخانه باید از مراکز دولتی و معتبر تهیه و توزیع داروو وسایل بهداشتی خریداری و تماما با برچسب های وزارت بهداشت به مشتریان عرضه شود.همچنین تمامی موارد فوق در خصوص قیمت ها، بیمه ها در خاتمه سخنی دارم با همشهریانعزیزی که از من و سایر همکارانم در هر  داروخانه ای چه در شبانه روزی دکتر کریم زاده وچه در بقیه داروخانه ها به دلیل عدم تحویل بعضی از داروهای درخواستی شان بدون نسخهی پزشک گله مند هستند، به استحضار این عزیزان می رسانم علی رغم سود داروخانه درفروش این دارو ها برخلاف بعضی از همکارانم در سایر داروخانه های استان، اینجانب بهقسمی که در خصوص نحوه هر چه بهتر ارائه خدمات داروئی و بهداشتی غذائی خورده امپایبند بوده و از ارائه‌ی هر دارویی یا موادی که سلامتی این عزیزان را به مخاطرهاندازد خودداری می نمایم. امیدوارم این بزرگواران قصور این جانب و همکاران را کهاز سر دلسوزی برای خود ایشان است بر ما ببخشایند. همچنین امیدوارم این عزیز و سایردلسوزان شهرستان چابهار نظرات سازنده ی خود را نه به صورت تهمت های تشویش کنندهاذهان عموم که به شکل نصیحت و پیشنهاد از هر طریقی به اینجانب ابلاغ نمایند تاانشاالله راه گشایی باشد در ارائه هر چه بهتر سرویس های دارویی وبهداشتی و موادغذائی به شهروندان فهیم شهرستان چابهار و حومه.


قوانین،برای تبدیل شدن از یک مدیر خوب به یک مدیر عالی

چرا کارمندان یا به اصطلاح کارگران از کارشان رضایت ندارند 3

چرا کارمندان یا به اصطلاح کارگران از کارشان رضایت ندارند 2

داروخانه ,های ,ی ,دارو ,ها ,تمامی ,داروخانه های ,به صورت ,می باشد ,می گردد ,در خصوص ,مشغول فعالیت هستند

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

چلچراغ rnikserlicher Adrian's blog taleghanic60.congress60.org یوفا فوتبال yahgkafdhg sahfksh فایل کده دانشگاهی tomonpera اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها Angela's notes